Het inzetten van filmpjes voor je bedrijf zorgt voor meer traffic naar je webiste. Videomarketing verovert in een rap tempo de wereld. Het zorgt ervoor dat mensen je kennen en daardoor vertrouwd met je raken. Youtube vloggers zorgen zelfs voor een verslavend effect. Zij voorzien in een behoefte voor een duidelijke doelgroep op het juiste moment.

De vraag is er al vanuit de consument. Het is nu alleen nog een kwestie om als bedrijf op die vraag in te spelen. Het gaat vooral om de interactie. Een video die viral gaat stelt nog niet zoveel voor. Je hebt niets aan een groot aantal views als er niet wordt gereageerd. Juist aan de reacties kun je zien hoeveel interesse mensen echt hebben in je product. Reageren op een filmpje begint met een like. Spreekt het echt tot de verbeelding dan willen mensen er ook iets over zeggen. Spreekt het hun aan en willen ze zich ermee identificeren, dan wordt het filmpje ook vaak gedeeld en gaat het ‘viral’.

Met video kun je een boodschap overbrengen die je met andere media niet kunt overbrengen omdat het persoonlijker is. Je raakt mensen gevoelsmatig. Daarom moet een video altijd iets van emotie in zich hebben. Het moet iets ‘doen’ met mensen. Zij zijn op zoek naar informatie. Als die informatie gekoppeld is aan gevoel dan wordt de informatie makkelijker opgeslagen. De boodschap overbrengen door middel van een filmpje maakt het veel persoonlijker dan ‘plaatje – praatje’.

Een filmpje heeft ook een sterke toegevoegde waarde, omdat mensen je makkelijker kunnen vinden. De zoekmachine ‘Google is eigenaar van YouTube. Bedrijven die video’s op Youtube plaatsen, worden hoger in de zoekmachine neergezet. Een tip is om te kijken welke zoektermen mensen gebruiken rondom het onderwerp waarover je iets wilt zeggen.

Maar de vindbaarheid via Google is niet de enige toegevoegde waarde. Een filmpje kun je ook verspreiden via je website en je eigen Youtube kanaal. Daarbij kun je werken met linkjes in je nieuwsbrief of via blogs en direct-mail. Op die manier kijkt de ontvanger naar jouw filmpje op het moment dat het hen ook echt uitkomt en dat maakt je filmpje relevant.

Het mooiste is als het je lukt om je filmpjes te personaliseren, zodat je net als vloggers precies weet waar je doelgroep naar op zoek is. Op welke informatie zitten zij te wachten? Wanneer, dus op welk moment is die informatie relevant? En hoe kun je op het juiste moment inhaken? Vloggers met jonge kijkers zetten hun video en masse om 15.30 uur online. Dat weten hun fans, die het liefst direct als zij uit school komen inloggen. Maar ook als ze niet kunnen kijken, omdat ze voetbaltraining hebben, dan weten ze dat ze om 17.05 uur die video kunnen bekijken, omdat het een gegeven is dat deze direct na schooltijd online is gezet.